Isnin, 4 Ogos 2008

TIPS & TRICK - Small But Useful.

Assalamualikum dan Salam Sejahtera.

Erm.. lame jugak aku tak mengajar tips bukan-bukan kat nkorang semua. Hehehe… Hopefully entry kali ni nkorang tak salah gunakan ape yang aku ajar.

Ni adalah sebahagian dari rutin dan bidang kerja aku yang berkaitan dengan Komputer dan Electrical + Electronic. Alat ini dinamekan “Cash Drawer Opener”

Tujuan aku buat menatang ni adalah untuk memudahkan perlaksanaan tugas aku dalam menyelenggara Cash Drawer. Tak lebih daripada tuh. Semua kerja aku adalah dibawah pemantauan CCTV yang beroperasi 24 jam. So nkorang tak bleh kate aku ni perompak ar~ (***Haremmsss….)

Agak merbahaya kalau aku ceritakan lebih lanjut kegunaan mende alah ni. Walaupon nampak simple dan ringkas. Tapi ia mampu untuk membukan Cash Drawer yang ade kat supermarket. Huhuhuh… jangan tak caye….

Kreuger®

15 ulasan:

  1. aku ingatkan ko na ajar camner na gune @ buat cash drawer opener tuh...

    hahahaha...

    BalasPadam
  2. sangat kagum wooooooooooo.....

    (sambil kelip mata tak sudah2!)

    BalasPadam
  3. wah...bes tu
    hak hak
    tetibe nak try nih
    :P

    BalasPadam
  4. ko buat aku sedih je, tringat kat awek aku yg keje jadi casher. haha... xla lawa sgt, tapi kecik. slalu salah kira duit dlam mesin duit tu sbb angau kat aku

    haha, buat la tutorial curi duit. haha

    BalasPadam
  5. aku baru je eksited nak try..
    pastu.. tetibe~~~~~~

    BalasPadam
  6. assalamualaikum
    selamat kenal..terima kaseh ngan kongsi info yg bagus kat blog ni ..

    BalasPadam
  7. Humble&Modest
    Alamak... nak belajar ker? Simple sangat laa mende ni. Ok untuk tak menghampakan anda, aku akan buat kesah selanjutnya Small But Usefull - Part 2

    CendawanIntim
    Thanks so much sebab puji lebih-lebih... ehehehe... segan plak.

    Atoi Aziz
    Nak belajar boleh. Nanti aku release part 2 punya kesah pasai mende alah cenonet ni. Tapi jangan salah gune plak!

    Cikgu Blog Menjerit
    Iseymen.. tetiber tersentimentel kejap apabila membaca komen cikgu blog aku ni. Tutorial curi duit tak bleh laa.. nanti aku kene tangkap. Muahahaahaha...

    Nikillas
    Sabar yer... ade sambungannya. Atas permintaan ramai. Aku akan publish part 2 complete dengan cara penggunaannya. TQVM.

    Deennasour
    Rompak MC-D??? Kekeke... baik nko suh aku rompak tempat kijer aku tuh jer.. yang penuh berselirat dengan CCTV. Kantoi... makan tak abes beb~ tak terlintas lagi nak merompak dengan mende cenonet nit.
    Maybe kalau updrade device ni aku bran la... 1 button, semua cash drawer auto open. Kekeke... tapi aku takkan release circuit diagram-nye... Jangan mimpe lee.. kui kui kui..

    KamarHati
    Jangan leee terkejut cam tuh.. nanti orang dengar ma~ Kekekek..

    LadyLikeME
    Tak de dijual dipasar-raya mahupon dipasar malam. Tapi boleh buat sendiri dengan bende terpakai ma. Modal cume RM5.00 lebih kurang.

    DGT
    Waalaikumsalam... Selamat kenai jugak. Kongsi ilmu... tadak masalah, yang mane patut dikongsi bersama. Jangan salah gune sudeh. Thanks DGT for coming~

    Kamera
    Wadusss... ajar.. boleh. tunggu entri part 2 ok.

    Thanks to all top comentor.
    Kreuger®

    BalasPadam
  8. alamakkkkk...anti-climax betul ler, aku dah siap beli bateri 9 volt lagi, tup2 tak der "kesudahannya", pulak...hampehhhhhh [hehehehe, yeyer jer kan, ingat kedai bateri tu sebelah tingkap rumah aku ker..ahaks]

    allo bro, gajet utk kasik cepat kawin yg pakai bateri 9 volt ada tak????

    larikkksssssssss.... :)

    BalasPadam

---=[Prepare2Die]=---
Kreuger® since 2007 begin a blogger.
Kindly please leave your comments.
Thanks~

Blog Kegemaran Kreuger