Rabu, 10 Disember 2008

Ade sesape bleh tolong?

image Argh…. tention… ade sesape tau pasal kesah-kesah HTTP TUNNELING & PORT FROWARDING… aku dah puas carik research kat internet… tapi still cannnot go ar~

Aku nak create web-based server behind firewall… masalah aku, cume dalam network aku jer bleh connect web server aku. Tapi orang dari luar (internet people) memang tak bleh nak access server aku tuh. Aku aku tengok beberapa tutorial dalam tenet. Tapi haram tak paham pon.

Sepada sesiapa yang pakar… aku mintak bantuan dalam menyelesaikan misteri network aku…. susah betoi laa kalau network pakai proxy & firewall ni.

Note:- Network aku kene pakai proxy server (server HQ IP + username & password) kalau nak browsing internet. Access internet boleh… tapi nak accept incomming connection aku tak tau~ mati laa macam ni… aku tak puas hati selagi aku tak jumpe cara ni.

Apa yang aku tau… memang boleh buat… tadek ape yang tak boleh buat mende-mende berkaitan dengan REVERSE TECHNOLOGY ni… aku mesti carik sampai jumpe. Kalau nkorang jumpe… please inform aku ok.. TQ~

kreuger-sign-small

15 ulasan:

  1. cuba ni
    www.derkeiler.com/pdf/Newsgroups/comp.security.ssh/2004-03/0061.pdf

    aku blom tgk lg..
    tak tau dapat membantu @ x...

    BalasPadam
  2. lagi...
    documentation.netgear.com/ssl312/enu/202-10208-01/pdfs/VirtualPassage.pdf

    BalasPadam
  3. hahahaha mummy nak komen gak.. walaupun tak ada benda satu pun yang mummy faham... hehehehe

    BalasPadam
  4. Aku pon mcm Mummy Cool. haram xpaham ape kejadah tp gatai2 nk tinggal komen gak.. ekekeke...

    BalasPadam
  5. dah lama tak ngomen... aku nk komen gak walaupun aku sedarjah dgn mummy cool dan ryehanna. wiuwiuwiuw... menatang apa la hang mintak tolong ni bro? hehe

    BalasPadam
  6. --------------------------------------------------
    Kreuger sez to all

    kehekekeke... entri ni jadik cam entri lawak plak
    bile aku bace komen abang-abang & akak-akak semua.

    Tapi tak pe laa... aku tetap berterima kasih
    sebab anda semua masih disini... *kesat air mate
    kekeke~

    ------------------------------------------------

    BalasPadam
  7. r4zor tu mungkin dia akan tau try tanya dia

    BalasPadam
  8. Ooo...panggil tukang la...

    p/s: cam mummy cool gak...pebende bahasa pakai pon tak paham!

    BalasPadam
  9. Salam, erm nak fahamkan sikit beberapa aspek kt sini..server tu dlm LAN encik la kan..server tu platform linux? kalo ya linux distro apa? sebab server tu dah di letak dibelakang firewall, (kalo linux) mmg kene konfigur setting firewall dan NAT,tunneling n port forwarding serta iptable semua..mmg agak leceh dan susah bnda ni..

    BalasPadam
  10. haha..saya ckp susah sbb dah bnyk kali try wat dulu..mmg susah dn complicated sbb x jadik..last2 berenti tgh jalan sbb nak tumpu bnda lain n nak exam..(note: saya masih belajar di ipta) ;-p

    so kalo sedara da dapat settlekan leh la kongsi same2 heheh

    BalasPadam
  11. aiyyak..nak tanya asben dia bz ngan paper exam plak...

    BalasPadam
  12. --------------------------------------------------

    Daddy Cool
    Kekeke... tak pe daddy... kite leh belajar
    sesame nanti... itu pon kalau Kreuger jumpe jalan
    penyelesaiannye nanti... keh keh keh

    Mr. Salaz
    Keh keh keh... tak pe... aku cube carik sampai
    jumpe... mesti ade.. tapi lambat la kalau nak
    dapat tuh. Biase ar kan.. aku ni NOOBIES~

    Akak Cendawan Intim
    Nanti kalau die dah abes exam... akak cube-cube
    ar tanye die ok~ Thanks!!!!

    ------------------------------------------------

    BalasPadam
  13. --------------------------------------------------

    Ezoodeen
    Nko layan jer ar... miahaha lame-lame paham ar
    nanti~

    --------------------------------------------------

    BalasPadam

---=[Prepare2Die]=---
Kreuger® since 2007 begin a blogger.
Kindly please leave your comments.
Thanks~

Blog Kegemaran Kreuger