Isnin, 23 Jun 2008

STRESS Tahap Tenuk Bergulung

stress

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.

Sebelum aku nak mulakan cerita aku pada kali ni. Terlebih dulu aku nak bagi tau, entri kali ni mengandungi perkataan yang berunsur kesat, marah dan tention.

Diharap kepada sesiapa yang rase mual dan rase kurang sesuai untuk membaca, anda diminta segera meninggalkan blog ni. Aku takut nkorang plak strees dengan aku.

Al-Kesah bermula pada Hari Pertama Kerja pada minggu ni…

  1. Hari ni tention sebab banyak kerja. Kerja ber-double.
  2. Dah la kerja ber-double, aku terpaksa pulak buat kerja orang, masalah tak cukup staff.
  3. Ade pulak staff macam haram jadah, mulut macam celake… bawak citer sana sini pasai aku. Tak puas hati jom la jumpe manager. Sengal punye orang.
  4. Bile dah berdepan dengan boss, die bermuka dua pulak. Memang macam kimak punye orang.
  5. Depan boss cakap lain, belakang boss cakap lain. Babi punya orang~
  6. Kononnye kat situ dia-lah backbone untuk kompeni. Macam orang lain ni dah tak dek function. Kalau die takdek, kompeni boleh drop lah konon. Boleh blah ar~
  7. Dah la bodoh, lepas tuh kerek nak mampos. Name jer kerja lame. Dapat naik pangkat pon sebab kaki bodek.
  8. Pastuh, jenis main perkauman. Lagi satu lancau, Mentang-mentang big boss satu bangsa dengan die, suka-suka jer perkara PNC pasal enviroment pejabat pon abis keluar die citer.
  9. Lagi boleh nak carik salah aku. Kijer kau pon tak setel, lagi mau campor urusan kijer aku. Kalau nko tadek pon, aku lagi happy. Tak senak kepala otak aku.
  10. Kalau aku dapat offer cun, aku pon tak hengin nak kijer same dengan nko yg bodoh cam lembu tuh.

Orang yg memang celake tuh ade 3 orang, 2 org 1 bangse berkroni gagak, 1 berbangsa sendiri. Jenis yang bangsa sendiri ni lagi mulut macam gampang…. Ikutkan hati tadi, nak jer aku bagi pelempang sorang-sorang. Tapi, periuk nasi punya pasal…. so aku rilek buat sementara waktu. Cukup time meletup…. itu jam:- “Lu Orang Pikirlah Sendiri”

Kesah sebenar telah terjadi ditempat kejaku macam haram jadah bodoh tak tentu arah.

Kreuger®

15 ulasan:

  1. Heheheheh....tension giler khinzir ni. Relek jgn terlalu emo, wat tk tau jer. Kije pown buat yg patut2 jer kalau dgn org2 yg tk reti nk appreciate kijer org lain......

    Aku riso gak ngan ngko ni pasal engko ni tgh dok kumpul duit....kl apa2 hal jadik susah nk cari keje lain time2 gini. (ingat ngko punya misi utama tuh...heheheheh) Sabo jer & bnyk istighfar. Allah syg org yg sabo dan aku dpt rasakan yg rezeki ngko akan melimpah ruah satu ari nanti kalau ngko ikhlas dgn apa yg ngko buat sekarang.

    Tok sah susah2 hati...ngko jadikanlah blog ngko ni tmpat melepaskan geram dan apa jua yg terbuku di hati.....pecayalah stress ngko tu akan hilang, insyaallah ;)

    BalasPadam
  2. hohoho....
    btol2 marah ko neyh..
    haha......

    aku pon penah gak jumpe org cm yg ko critekan tu..

    buat bodo sedeyh...

    BalasPadam
  3. Hoyoyoyo. Garangnyer. Jgn risau. Member2 bloggers sentiasa ada di cni.

    Teruskan perjuangan mu... he3

    BalasPadam
  4. ape susah2 bro kreuger, tembak aje mereka dengan senapang gajah...abis cerita...

    BalasPadam
  5. bro...sbr sparuh drp iman...
    doa org2 yg taniaya ni dimakbulkan...
    kt mana2 opis pn mmg wujud prob yg sama...
    bgntung pd dri snirik nk handle bnda2 bodo cmni...
    pape pn bro...have a nice day...=)

    BalasPadam
  6. CybernaticMind -
    Mau tak emo bro, gua time kije tak pernah kacau pon hal orang, apesal la plak diaorang dok sebok pasal kijer aku.... heran betoi laa.

    Kat mane-mane pon ade jer orang dengki. Lebih-lebih lagi kalau kite ni kije senang skit dri diaorang.

    Humble&Modest -
    Memang tengah marah dan tention gile-gile. Ni tahap nak tumbuk orang jer ni. :p~

    Meo188 -
    TQ Meo kerana sentiasa support. Jasa kengkawan blogger memang tak dapat dilupakan.

    KakEcahKoop -
    Ni lagi bahaye punye advice. Tak mo la dari blogger nanti jadik killers plak. Kekekek...

    AkuSape -
    Kalau boleh bomoh... nanti aku carik Kaza (Dukun Degawan) tuh pon kalau die jadik blogger dan advertise khidmad die dalam blog.

    EleEa -
    Nasib laa ade orang macam EleEa ni berkata-kata...hahahah... sejuk skit hati ni.

    Ye lah pas ni buat bodoh jer la.. tak tegur/tak kawan orang cam tuh pon bukan rugi. Banyak lagi orang boleh kawan. Terutama kengkawan blogger semua.

    Terima Kasih atas nasihat anda.
    Kreuger®

    BalasPadam
  7. sori menambah lagi menyemak kat bahagian nih lgh. Tenuk ni menatang sepupu kepada cipan kan? ke atau pun sepupu tapir?

    BalasPadam
  8. Sabarlah..sabar tu separuh daripada Iman.. Akak dulu pun prnah alami prkara yg sama.. Akhirnya RESIGN.. lagi tenang dan aman.. Tapi skrg masalah lain pulak.. Harapkan hubby je yg keje, duit selalu cukup2 makan je. Anak pulak makin brtambah.

    Apapun, kalau tengah2 tension tu..banyak2kan Istighfar..Ingat pada Allah. Ambil wuduq. Insya Allah, hati akan tenang..

    BalasPadam
  9. situasi ko ni macam same dgn aq je.
    depan kite nampak happy go-lucky.
    blakang kite cam syiall je.
    kes naik pangkat tu mende lumrah.
    mane boss nak tgk kite nye performance, sape kuat bodek bole la cepat kaye.
    nasib baik aq part time je,ni pon nak blah dah.
    semenjak minyak naik ni makin menjadi2 perangai giler diorang.

    BalasPadam
  10. Meo188 -
    Tambah jangan tak tambah...
    Tenuk = Cipan = Tapir = 3 ekok menatang sedare kembar ciptaan tuhan ruper samer tapi name plak sampai 3.
    Kua kua kua... terernye Tenipanir name campurannye.

    Kak Intan Sekeluarga -
    Terima kasih atas nasihat akak tuh. Saya pon insyaallah saya nak test peluang kijer tempat lain kalau ade. Kalau tadek, nak buat macam mane. Terpaksa la bersabor dulu. Mane tau satu hari ade rezeki baik tempat lain, callow laa~

    Kermit -
    Tuh laa pasainye kermit, cam orang kater la... rambut jer kale biru celcom, tapi minat Man.U susah la...

    Aku Still Bermasalah~
    Kreuger®

    BalasPadam
  11. Humble&Modest -
    Nko ade kenai ker bomoh yg terer-terer... tapi tak baik laa.. kurafat. Doser, doser tuh...

    Sabor jer la, lagi kuat power kite.

    Sikit jer mase lagi. Silap-silap tak lame lagi, die pon kene tendang laa dari tempat kijer aku.

    Kreuger®

    BalasPadam
  12. Sabor yeop jgn marah sgt nanti kurang encem.. Anyway bagus gak klau ada satu ruangan ayat-ayat power yang boleh diguna time marah.... pastu kitorang copy paste jer.. ok tak?

    BalasPadam
  13. Arnaz -
    Ye lah... tengah bebawak bersabo jugak ni.

    Nak cut n paste?? kekek... potong laa mane suke pon. Ana tak kesah la~

    Terika Kasih kerana melawat WarIRc2.Blogspot.Com Arnaz.

    Kreuger®

    BalasPadam

---=[Prepare2Die]=---
Kreuger® since 2007 begin a blogger.
Kindly please leave your comments.
Thanks~

Blog Kegemaran Kreuger