Rabu, 14 Mei 2008

Download - WorldWide Telescope


Pernahkah anda meminati dan ingin mempelajari pasal ilmu bintang (...dengan tiba-tiba ayat aku jadik skema plak :p~)

Sekarang anda tak perlu susah hari nak beli teleskop besar gedabak, harga bejuta-juta dan pelbagai kerenah dan masalah semate-mate nak mempelajari 1 benda yang baru dalam hidup anda.

Apa kata kali ni kita pakat belajar pasal ilmu mencerap bintang. Ianya merupakan satu perisian yang direka untuk memaparkan aktiviti pencerapan bintang terus kepada komputer anda.

Dengan erti kata lain, komputer mestilah mempunyai sambungan internet tersedia pasang kalau nak menggunakannya. Kalau tak macam mana nak update.

Ianya berfungsi ala-ala macam Google Map, tapi lebih spesifik kepada aktiviti pencerapan bintang di langit.

Mane lah kite mampu nak beli teleskop yang bukan bukan ni. Orang dah kasik pakai perisian ni secara percuma. Apa kate kite rebut peluang yang ade untuk menambah satu lagi ilmu didada kita. Ciptaan Tuhan yang Maha Kaya. Tak terjangkau dek pikiran manusia.

Review perisian ini aku ambik berdasarkan dari:- http://www.download.com
License: Free <-- Best ni
Editor's Rating: Not rated <-- Editor tadek mase kot
Average User Rating: 4h star user rating (out of 16 votes) Rate it!
Downloads: Available <--Boleh download
Requirements: Windows XP/Vista <-- Windows saje bro~ Linux tunggu dulu ek
Limitations: No limitations <-- ni pon best... pakai sampai kejong~
Date Added: May 13, 2008 <-- Baru lagi upload ke server Download.Com ni
Selamat menjelajah ke alam virtual angkasa lepas semua.
Kreuger®

2 ulasan:

  1. Deennasour - Deen best cakap kau progrem ni. Tapi internet mau pawer laa baru leh rase effect die. Macam travel pakai space ship aka star trek & Star wars cakap lu~

    BalasPadam

---=[Prepare2Die]=---
Kreuger® since 2007 begin a blogger.
Kindly please leave your comments.
Thanks~

Blog Kegemaran Kreuger