Rabu, 29 Oktober 2008

Lu Bikin Gua Panas Je Beb~

20102008998 Xeli nak marah pon ade geram pon ade. Tah ape jenis pon aku tak paham. Dah berkali kali aku bagi tau. Aku buat Logo dan Baner ni sebagai mengisi mase lapang aku yang terluang. Aku akan buat mende mende macam ni kalau aku berkelapangan dan ade idea.

Tapi dalam mase yang sama, walaupon aku dah berkali kali nyatakan kenyataan umum kat atas, tapi still ade jugak yang force aku untuk buatkan logo. Aku tadek masalah nak buat logo ke baner ke... tapi please ar respect.. ingat idea nak buat mende ni bleh macam main letak text dan gambar je ke???

Bagi aku setiap logo dan baner ade seni dan maknanya tersendiri. Sama ada tersurat dan tersirat. Lahirnya logo dan baner sebab mesej dan penyampaian yang nak disampaikan oleh pencipta logo. If not... you logo is nothing. Aku amat titkberatkan penilaian sesuatu seni.

Jadi "nko" kene lah bersabar kalau nak sesuatu itu bernilai dan beharga. Aku rase dah jadik macam tak best nak membuat logo. Sebabnya timbul paksaan jenis macam ni. Totally Frusted!!!!

Nak paksa idea keluar dari kepala otak yang dah benak ni... memang cukup payah. Cukup tak suke aku kalau aku buat sesuatu perkara tuh sebab nak jaga hati, sebab takut si A terasa, takut si B kecik hati, takut si C merajuk dengan blog aku. Fuh... Kamon lah weh~

Aku buatkan secara percuma. FREE SERVICES!!! Tak mintak sebarang bayaran. Jadi kenapa aku dipaksa untuk buat si X punya pekdah???

Kepada kengkawan, abang-abang, dan akak-akak yang Kreuger dah siapkan logo dan baner tuh... Kreuger tak maksudkan anda semua. Luahan ini tadek kene mengene dengan anda semua.... tapi ade gak segelintir yang belum dapat apa yang dihajati. Aku dipaksa bai... hangin betoi la~

Gasak la "nko" bace entri aku panjang panjang giler ni kan.... lu bikin gua panassss je beb~

P/S:- Pada asalnye aku nak taruk tajuk W.T.F. tapi tak sampai hati. Aku masih lagi mempunyai akal dan fikiran untuk berfikir secara waras dan bertimbang rase.

kreuger-sign-small

31 ulasan:

  1. ---------------------------------------------------

    Afizah
    Erm.. memang tengah bersabar le ni..
    Sedey... sedey... aku tersepit dicelah blog
    aku sendiri~

    ---------------------------------------------------

    Kreuger®

    -------------------------------------------------

    BalasPadam
  2. macam kenai ja orang tue..:-P..sabo2..

    BalasPadam
  3. --------------------------------------------------

    Ikhwan Fikri
    Tak bleh sebut nama. Namanye Karim a.k.a. bukan
    nama sebenar~


    Kreuger®

    ------------------------------------------------

    BalasPadam
  4. psst:: kroang nak tau camna muka krueger marah?
    nampak tak logo kat atas kanan monitor korang? camtu ah *larikk

    bro ilek2...
    aku seperti rasa tertampar lah plak bila terbaca blog kau yg emo ni....ilek bro ilek...aku tak mau aku bgn esok KLCC dah tak ada..mana nak lepak..ekekeke

    BalasPadam
  5. salam ziarah n salam singgah..perghh mgamuk sakan nie bro

    grrrrrr

    BalasPadam
  6. ntah nyer..org dh wat logo n banner free...lg nak paksa2 cepat..aper aaaaaa..kalau aku..aku pon hanging !

    BalasPadam
  7. salam.... td dh shout igt nak mtk awk wat kan satu tuk kita.... kita mtk maaf.... kalu awk rasa rasa ada masa n kelapangan buatkan laa satu tuk kita... kita tk paksa awk.... awk bersabar ek.... jgn marah2 nnt lekas tua.... kita setuju bila buat benda2 seni kalu ngan pksaan tk der nilainya... apa2 keja pun kalu wat ngan pksa dh ilang keikhlasan tu kan ?

    BalasPadam
  8. sape la yg pksa2 ko ek bro?? tgk aku, xpksa2 pun ko kn bro..hehe ttp setia menunggu...sabo bro k

    BalasPadam
  9. Hangin betul nampaknya Man, hehehe...harap-harap bila nampak Bro Razzi kat sini released lah tension tu.

    Keluar ngan awek gi main Ice Skating kat Sunway Piramid laa...kasi cool hehe...eh ada lagi ke Ice Skating tu dah lama dah tak gi.

    Well, Mr Kerueger...no one can tell you what you can or cant do at your blog. Rasa ada yang macam lebih-lebih je tu....tak yah layan je!

    Be happy beb!

    BalasPadam
  10. slmt pg... nmpknye mcm tgh hangat tu tp btl kata Kreuger tu, klu paksa2 makin tk jd dbuatnye. so, brsabar la.. idea tu dtg sndiri bila kita tenang dn hasilnya akan lebih mantap.

    BalasPadam
  11. uih.. uih.. bro.. ilek bro.. nanti aku buatkan lagi logo untuk bro eh.. huhuhu.. erk.. baru pasan gambar freddy kreuger yg menyeramkan kat ujung sana tu.. hahaha..

    BalasPadam
  12. adoi laa.. anak mummy sorang ni dah ngamuk, dah lah tu man, buat bodoh je, jgn dilayan sgt permintaan yang melampaui batas..sabar sabar kay..!

    BalasPadam
  13. halamak....hangin topan sudah bertiup laaa....sori, aku berada di luar blogosphera ni seari dua ni...so tk dapek laa den nk tolong kasik coooollll....peper2 pown rilekkkkk ibarat kata 13May...ngehx3

    hampehhh tul ngan insan2 yg dok ingat hang ni fultaimmm kejer buat logo & banner tuh...*tumpang hanginnnn nii

    depa ni tak taw kaaa hang punya jadual ketat....jadik futbaler laaa, jadi penyanyi laa, jadik pencinta wanita laa, jadik pembaiki laptop laa.....huiissshhh suma nak layan tu...blum masuk lagi citer dok sibuk cari bufday gift lagi....*larikkkkkkkkssssssss

    BalasPadam
  14. huhu..

    mmg ada org yg x sabar2 bile nk suh org wat keje amal utk dia..

    pastu hasilnya mesti nak perfect macam professional nye job!

    aduh yaii.. aku ignore je org mcm nie.. wat tensiii je.. hihi

    BalasPadam
  15. --------------------------------------------------

    Deennasour
    Deen.. xceli my temper is still under control.
    Marah macam mane pon, tapi cepat rede...

    --------------------------------------------------

    Menteil
    ERm.. tengah bersabar je la ni.
    Apekan daya Menteil... aku seorang pembuat
    logo tak bertauliah... cam ni le nasib.

    -------------------------------------------------

    Encik Kamera
    Assalamualaikum... lame betoi menghilangkan
    diri dari dunia blogging ni? Per cer?
    Sihat ker? Dah tukar domain ke? Citer sket?
    Hehehe....

    -------------------------------------------------

    |1f34|-|1r3
    Cam tuh laa gua rase kan... sedih seh...
    kalau aku mengambil upah... aku tak kesah la
    kan.. die nak marah ke.. nak pakse ke.. what
    ever laa.. coz die bayar... penin..penin~

    ------------------------------------------------

    Sufi Idany
    Erm.. timer kasih jugak untuk anda kerana
    memahami. Kreuger tadek masalah untuk buat logo
    anda, tapi harap dapat la bersabar... sebab
    skang ni still blom datang mood nak bergiat
    kembali. Kecewa seketika. Tapi insyaallah...
    bila semangat dah pulih, Kreuger akan kembali
    berkecimpung kembali di arena logo n baner~

    -------------------------------------------------

    x-po shop™
    Yup betoi... xceli nko pon lame menunggu kan.
    Well.. aku pon tau pasal ni. Bukan tak ingat,
    tapi aku kene mengambik sikit mase untuk
    menggayakan seni grafik logo dan tulisan
    supaya die tak nampak terlalu Kongkang.
    Aku ucap timer kasih kat nko sebab setia
    menunggu... next will be yours for the first.
    Sebab dah datang ilham untuk nko dulu~ So wait
    n see :D

    -------------------------------------------------

    BroLOVE a.k.a En. Razzi Rahman
    Alhamdulillah... penyelamat keadaan dah mai.
    Hehehe... well bro... thanks for your advice.
    Memang kalau bercerita pasal kebebasan beblog
    orang cume boleh nasihat, tapi melarang tuh
    akan dipandang serong... tapi Kreuger lagi
    suke orang datang tarbiah... dari membiarkan
    Kreuger terus marah tak tentu pasal.

    Semalam marah gile-gile... bila hari ni,
    Kreuger pk balik... erm... small piece.
    Kenapalah gua terlampau ambik kesah sangat...
    Tapi... yang jadik hangin sebab keep on asking.
    Kalau keep on reminding... gua tak kesah~

    Tapi everything is under control now~
    Thanks bro sebab menceriakan keadaan gua.

    Begitu jugak dengan yang lain-lain.

    -------------------------------------------------

    Lepidoptera
    Yesser.... you're absolutely correct. Kalau
    pakse... mane nak datang idea dah... kalau dah
    tiap-tiap hari tanye mende yang sama. Idea nak
    datang terus bleh hilang ma~

    -------------------------------------------------

    Mr. Nikillas @ En. Sallikin
    Erm.. rilek memang rilek dah ni... keadaan dah
    rede pon... semalam jer terbakar... masuk
    hari lain, waktu lain... aku dah bukan aku
    yang semalam...

    Oh pasal icon Krueger tuh, dah dalam 2 3 hati
    gak aku tempek kat situ... sebab punca-punca
    nak marah laa die keluar tuh~ kekekeke....

    -------------------------------------------------

    Mummy Cool
    Ye lah mummy... bebawak bersabar kan...
    kengkawan... kekadang diaorang ni terlalu
    excited nak sesuatu tuh.. tapi sampai melupakan
    perasaan orang lain... kerap kali la terjadi.
    Even diri kite sendiri... so marah tuh
    kene la jugak control. Sebab kite pon tak
    se-perfect mane~

    -------------------------------------------------

    Bro CybernaticMind
    Wah wah wah... patut laa sehari dua ni senyap
    je kan... ingat merajuk ke ape ke??? Cheh...
    Komen memang masyuk.... tapi ayat akhir
    gua tak tahan.... siot jer.... ekekekekek
    Besday gift? Dah ade... tapi nanti bayar balek
    gua punye duit POS muahahaha... timbang berat
    seh~ Kene hantar pakai kapal kargo.

    -------------------------------------------------

    AzlieJONET
    Ahaks~ Ade jugak insan memahami jiwa dan tekanan
    yang aku hadapi sekarang ni. Penat kan???
    Wel... cube bg diaorang plak ganti tpt aku,
    kompom... mati idup semula pon tak mau... heheh~

    -------------------------------------------------

    P/S:- Nampak gayenye, aku dah lari lagi dari
    matlamat nak suke suki buat logo.. kepada
    tak ikhlas buat logo... memang merosakkan
    aku punye FORCE balancing laa~ Sekarang ni
    antara DARK and WHITE... which one?
    *Tetibe jadik Jedi Master. Camne ni?

    - Terima kasih untuk anda semua yang masih
    menyokong perjuangan seni aku.. eheheh...
    walaupon aku tak pandai tahap mane... tapi aku
    cuba untuk melahirkan keikhlasan aku berkawan
    dengan anda semua melalui hasil karya yang aku
    buat secara percuma. So kepada mereka yang
    dah dapat... nkorang nilaikan la sendiri
    keikhlasan yang aku cuba nak sampaikan....

    - Itu saja pesanku untukmu :D


    Kreuger®

    -------------------------------------------------

    BalasPadam
  16. hangin satu badan cik abang kita...sabar tu subur..

    BalasPadam
  17. HIHIHI
    aah dulu blogspot
    skg gune wordpress
    :D

    blog ni tlah di link kan..HIHIHI

    BalasPadam
  18. ----------------------------------------------------

    Papa Itam
    Kekeke... tuh semalam punye kesah...
    Hari ni dah ok dah~

    ---------------------------------------------------

    Enchek Camera
    Itu laa pasainye... Kreuger bleh miss contact
    sama Enchek Camera~ Huhuhuh... upenye dah
    pindah umah... tak inform pon.... ekeke..
    Nanti secepat mungkin Kreuger update Link list
    ok.... thanks En. Kamera~

    -------------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam
  19. Yup,cayalah... kebebasan dlm berkarya - itulah iadaman org seni. Barulah hasil best :)

    mcm cerita remp-it jer...harharhar

    BalasPadam
  20. ------------------------------------------------

    Meo188
    Ek? Macam tuh pon ade same ke??? ekekeke...
    Maybe kebetulan jer kot... Aku tak pernah tengok
    pon citer REMP-IT, tuh... takut rosak akhlak.
    Aku kan remaja bawah umur... citer tuh tak seswai~ hik hik hik...

    ---------------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam
  21. waaa...akak terlambat bac ke nih...adehh..
    abaikan man..tak sume org kan paham kita..

    BalasPadam
  22. ---------------------------------------------------

    Akak Azza
    Hehehe... tak pe laa akak... tuh kesah dah lepas
    lepas... tak pe, jangan di kenang... so skang ni
    Kreuger dah kembali ke paras yang lebih normal
    setelah puas melepaskan perasaan terbuku kat
    hati. Kekekeke...

    -------------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam
  23. haa tu la
    sowie r lambat infom
    HIHI
    **update ye link list tu yaaa

    BalasPadam
  24. ---------------------------------------------------

    Enchek Kamera
    Ok En. Kamera... Kreuger dah letak link
    en. kat dalam blog list Kreuger dah. Worait~

    ---------------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam
  25. pingsan ok, baca komen2 atas tuh..

    papepon, akak paham perasaan awak..memang patut hangen kalu ini macam..

    akak tak masuk blog awak sehari dah kena puting beliung dah...

    sabo dik..sabo dik..

    kalu nak gi dush2 pang orang tuh, bagitau...kita jumpa kat simpang 4!cewahhhh!!

    BalasPadam
  26. huuuu...taufan dh kt sini rupanya...baru seminggu tnggal....aduhai...
    sabar je la bro...
    kalo kenal leh tangan kan je...kan...kan...kan...
    kalo xpnah jmpa & xkenal 2 wat bodo je la bro....buang terus je nama dia...( kalo dh ltk dlm list )
    ni mmg r ajaran sesat...tp kita mau kasik org pijak2 kita...so tpulang r...
    eleea pnah gak kena camni...eleea suka mlukis...bila org nk ssuatu yg kita tpksa perah otak & tenaga utk wat menda 2 mmg akn mndtgkn kmarahan...so juz say bye je r jwbnya...

    p/s : btapa devilnya aku di usia 26 ni...ngiahahaha...

    BalasPadam
  27. ---------------------------------------------------

    Akak CendawanIntim
    Wallaaaweeei.... jangan ar pengsan dulu~
    Kalau akak pengsan nanti, kurang plak TOP
    Comentor kat blog ni... ekekek... ape ape pon
    thanks untuk akak sebab selalu bag supporting
    kat Kreuger~

    ---------------------------------------------------

    EleEa
    Hehehe... kalau die paksa jugak lagi,
    nanti Kreuger suruh die bayar.. baru gempak
    n baru die tahu~ Kekekeke

    -------------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam
  28. panas betul baca entri ko kali nih...berpeluh2 aku muahahaha..

    BalasPadam
  29. --------------------------------------------------
    ZamZ
    Huhuhuh... panas time tuh jer. Skang ni aku dah
    kembali normal dan waras seperti sedia kale.
    Hehehe... jangan le nko takut plak nak datang sini
    lagi... worait... entri ni tadek pon bersabit
    dengan nko... You're my priendzz~

    --------------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam

---=[Prepare2Die]=---
Kreuger® since 2007 begin a blogger.
Kindly please leave your comments.
Thanks~

Blog Kegemaran Kreuger