Isnin, 20 Oktober 2008

Printer Services - STAR Printer *DOTMAX

image

Assalamualaikum & Salam Bahagia.

Sebok jugak kan dalam dua tiga hari ni. Biaser la. Sekarang ni semua orang tengah tuning menteliti untuk kembali bekerja dengan tekun... *kononnye laa~

Kalau tengok sekarang ni kan, setiap hentian LRT Putra mahupon Star, kalau time pergi kerja dengan balik kijer mesti ramai orang... tention betoi laa... ekeke... biaser la kan... masing-masing sekarang ni dalam musim bajed. Kan kite semua baru lepas Raya... tambahan plak sekarang ni nak musim Deepavali plak~ Hohohoho... maybe sebabtuh la orang tamai kat TREN... *mentel siot hari-hari aku sampai lewat pergi tempat kijer.

Ok ar... kali ni, Kreuger nak tunjuk langkah untuk servis Printer... tapi ini adalah Customer Receipt Printer. Alah... yang ade kat pasar raya tuh~ Ok check ti out!!!

11102008909

Berbekalkan modal sebatang screwdriver jenis philips... aku menggodek mende alah ni.

11102008910
Menatang printer ni leceh skit.... sebab die heavy duty... tapi terpaksalah Kreuger rajin buat maintenance.

11102008911

Cam biaser laa... nak servives... mesti la kasik bogel sama die punye housing... bukak le screw die kat housing tuh. Cume ade 4 screws jer.

11102008912

Huhuhuhu.... macam sarang ape tah dalamnye... nkorang zoom dekat-dekat... bersepah habuk + kertas lebih-lebih. Ni semua nak kene korek kasik bersih maaa... kalau tak, peformance printer ni tak sampai lame.

11102008913

Kan dah kate... bersepah. Ade kertas terlekat celah printer head la... berbagai. Kekadang letih woo, lebih lebih lagi banyak le bebenor menatang ni nak diservice~

11102008915

Dah bersih dan buang habuk + kertas-kertas, so aku pon amik ler WD40 kasik sembur satu badan... bukan badan aku ar... badan printer ni :-p~

11102008918

Kasik sembur jer luar dalam + depan belakang... kasik hilang habuk-habuk... jangan takut.. tadek short circuit kalau pakai WD40. Papan litar terjamin bersih wo...

Lepas dah siap.. kene laa pasang balik~ Kene laa dalam satu hari ade 5 biji cukup.... kompom Kreuger terlentang... memula semangat... lepas tuh datang laa cemuih~

Kreuger®

12 ulasan:

  1. wah... menda ape tu..?? ice box ke..?? cam besar je.. hahaha.. at rumah ada printer besar.. besar gedabak giler.. hahahaha.. printer lama..

    BalasPadam
  2. Mr. Nikillas @ En. Sallikin
    Ade ke ice box... ehehehe... ni la printer
    receipt ma~ *pst... bleh buat recipt tipu
    kalau mau maa... nak??? Bleh claim kat
    kompeni nko... claim minyak ke.. tol ke...
    sure masyuk~ kekekek!!! *doser ar~

    -----------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam
  3. erk!! boleh? aku nak receipt minyak..
    bulanan RM15000.. ok deal.. cantek!!

    BalasPadam
  4. Menteil
    Boleh jer tadek masalah pon... bile nko ndak?
    Tapi jangan plak nko jual blog aku jaje 1 KL
    sudeh~ ekekeke.... tapi nko kene create satu
    address untuk stesyen minyak tuh laa kan.
    ga ga ga... projek jahat~

    ------------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam
  5. fuh...mantap ko repair printer...siap sembur WD40 lg tuh..aku selalu guna utk sembur pintu umah aku yg berkeriut tuh jer....hehe

    BalasPadam
  6. gila interesting buat benda mcm ni...

    BalasPadam
  7. |1f34|-|1r3
    Hehehe... kalau nak tau.. WD40 ni kire multi
    purpose cleaner ma... cantik kalau spray kat
    mother board. Tapi be carefull... jangan sampai
    nko kasik banjir nko punye Processor/CPU sudeh~

    ------------------------------------------------

    Bro Papa-Itam
    Salam bro...first time memberanikan diri.
    Very nice. Semoga blog bro semakin maju.
    Ade masalah bleh sharing together-gahter~

    ----------------------------------------------

    Yan^Z
    Kalau dah bertimbun dok buat mende
    ni jer... bleh sewel ma... ekekekkeke~

    ----------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam
  8. pape pun bro janji ice box 2 ley guna...kan...kan...kan...bro? =)
    dh ada 2 pun kira sukur da 2...hehehehe...

    BalasPadam
  9. EleEa
    Tapi bosan seh kalau terlampau banyak sangat
    nak service menatang ni... bleh kematu jari
    jemari ku~

    ------------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam
  10. erkk takkan benda tu je kau buat maintenance benda lain kat office tu kau tak buat ke??? kalau mcm tu bosanlah....

    BalasPadam
  11. Yan^s
    Kalau nak diikutkan... memacam lagi Kreuger
    buat kijer kat opis tuh... tapi ni salah satu jer.

    --------------------------------------------------

    Kreuger®

    BalasPadam

---=[Prepare2Die]=---
Kreuger® since 2007 begin a blogger.
Kindly please leave your comments.
Thanks~

Blog Kegemaran Kreuger