Isnin, 17 November 2008

File Hosting Server

image Assalamualaikum…

Walllaaaaweii… fuh akhirnya malam ni Kreuger dah setel setup mende alah ni. So semenjak dua dan tiga menjak ni, aktiviti Kreuger kat umah adalah belajar menyetup server untuk hosting file. Tadek la pening mane pon. Simple jer…  tapi nak tengok side effect cam ne~

Berite baiknya:- Untuk mereka yang pantas mengambil peluang untuk mencuba server ni, Kreuger tak mengenakan sebarang charge sehingga diberitahu kelak. Alah lagi pon ini cuma COBAAN hosting jer… belum lagi yang real untuk bisness… ekekek…

Test la.. jangan upload virus sudeh… Sila upload dalam bentuk ZIP @ RAR atau sebarang jenis compress file. *.exe, *.bat dan *.com akan diblock sama sekali. Begitu jugak dengan Crack dan patch… kene zip laa dulu baru la antivirus aku tak detect.

Untuk mendaftar ke server ini, anda boleh ke:- http://warirc2.ath.cx. Worait… sape cepat die dapat. 250mb file hosting, rasenye dah cukup untuk percubaan. Kalau nak berterusan, bleh la buat donation nanti… ekekeke

Contoh direct file drp File Hosting Server Kreuger:- Contoh File – WinRAR Corporate Edition

*Jangan lupe komen… cepat ke… slow ke *tapi aku rase slow giler kottt..… tak best ke… what ever jer la.. KOMEN MEMBINA amat dialu-alukan….

P/S:- Aku tak sure lagi sama ade nak jadikan die dedicated server atau idak… masih blur…

Challow bethe~
kreuger-sign-small

14 ulasan:

  1. aku dh test dah ko nyer file sharing tuh...aku dpt 2.5 k jer download stakat ni..hehe

    BalasPadam
  2. --------------------------------------------------

    |1f34|-|1r3
    Wah... nampaknye siput gondang pon bleh speed
    laju dari ni... slow gile kan...

    *ade suggestion?

    --------------------------------------------------

    Reply by:-
    Kreuger®

    BalasPadam
  3. hehe...
    boleh letak blue pilim?
    opss...

    aku mintak diri dulu..

    BalasPadam
  4. --------------------------------------------------

    Menteil
    Bleh..bleh... ga ga ga... tetibe macam ade
    tanduk plak... grrrr~

    --------------------------------------------------

    Reply by:-
    Kreuger®

    BalasPadam
  5. nak compete dgn rapidshare? . =)

    BalasPadam
  6. --------------------------------------------------

    Humble&Modest
    Kalau ade ape ape problem kasik taw ar... aku cume
    nak belajar jer macam mane rasenye kalau jadi
    host untuk mende alah ni... ekekek

    --------------------------------------------------

    ASX
    ekekek... tadek niat nak compete... gile..
    aku ni server ciput cenonet ma... ini sebagai
    pembelajaran jer... mane tau nanti bleh ke
    peringkat advance... sekarang ni carik le
    pengalaman dulu~ muaahahaha!!!!

    ------------------------------------------------

    Reply by:-
    Kreuger®

    BalasPadam
  7. --------------------------------------------------
    SweetThinker
    Boleh le.. tadek masalah kot...
    Tapi masalahnye... aku sendiri pon tak pernah
    try... miahaha... hang ade wordpress punye
    config file?

    --------------------------------------------------

    Reply by:-
    Kreuger®

    BalasPadam
  8. Salam Kreuger..

    Teringin nak tau benda alah apa yg Man buat ni.. Maklumlah, akak ni kira2 buta gak IT..tak tau kegunaan benda alah yg Man buat ni..Kalau akak tau, teringin juga nak mendaftar..

    Sori ehh, tumpang bertanya je..

    Thanks Kreuger!

    BalasPadam
  9. --------------------------------------------------

    Akak Intan
    Ooo... cam ni citernye akak. File hosting ni
    kegunaannye same la macam fungsi RAPISDHARE, alah
    server-server yang hosting file untuk pengguna
    internet upload file diaorang... then diaorang
    akan gunakan link tuh untuk kasik orang lain
    download file depa.

    *Tapi masalahnya skang ni... file hosting ni
    Kreuger dah setup WORDPRESS Blog... miahahah
    Address:- kreuger.ath.cx & warirc2.ath.cx

    Wokeh akak.. harap dapat gambaran skit tentang
    persoalan yang akak tanye diatas... thanks~

    ------------------------------------------------

    Reply by:-
    Kreuger®

    BalasPadam
  10. ok.
    tapi macam mane ko buat ekk??
    haha!

    ***kompem ko tak nak jawab
    ***heehehh..

    BalasPadam
  11. --------------------------------------------------

    Humble&Modest
    Wel.. macam ni citernye... Kreuger setup 1 pc
    untuk dijadikan dedicated server untuk runnning
    semua services. So dengan pc ni Kreuger dah
    install PHP sql dan sebagainya untuk hosting
    wordpress. Penyudahnya... PC ni dah jadik server
    hosting untuk kreuger punye blog untuk Wordpress.

    ------------------------------------------------

    Reply by:-
    Kreuger®

    BalasPadam

---=[Prepare2Die]=---
Kreuger® since 2007 begin a blogger.
Kindly please leave your comments.
Thanks~

Blog Kegemaran Kreuger